sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Lastenvaatetuskaa ja Tanskanmaan valikoimaa

Joensuussa ei ole mitään! Huoh... :(
Ihan oikeasti, ei ole MITÄÄN lastenvaaterintamalla. Ihan itkettää, en jaksa enää etsiä.


Yllä kuvassa Erkalle tilattuja ulkoasuja kevään-kesän-syksyn keleihin: Ej Sikke lej-kurahousut, Tickettejä (Rubber Rain with fleece, Plain Rain, Rubber Rain with fleece). Näille syntyy uusi käyttäjä, joten hinta ja se että ostaa uutena ei harmita. Vaatteet Ticketiltä ja Punavuoren Peikosta, josta myös kuvat kopsittu. Paitsi harmaa tähtipuku, se oli pienestä Tanskalaisesta putiikista.


Kotimaiset nettikaupat on nyt käyty, kiitos ahkerien lastenvaatebloggailijoiden. Jotain sieltä on meidän lapsille poimittukin, mutta minä vastustan ihan periaatteesta kaikenlaista massahysteriaa, jota on havaittavissa yöllisillä blogivierailuilla. Hyvä esimerkki on CupCaken uusi mallisto, joka on lopussa vähän joka puodista. Ihania vaatteita, mutta minusta ei vaan ole niin kiva että joka toisella vastaan tulevalla lapsella on samanlainen vaate, joka maksaa kuitenkin huomattavan paljon enemmän kuin tavallisen ruokamarketin rekistä poimittu -joita taas voi odottaakin tulevan vastaan joka kulmassa ainakin näillä leveysasteilla.

Ja se hinta,
markettien vaatteet ovat laadultaan kuitenkin aika heikkolaatuisia hintaansa nähden. Myönnän, kyllä niitä tulee kauppareissuilla ostettua. MUTTA sekin johtuu aivan siitä, ettei valikoimaa juurikaan ole. Huomasin, että Jesper Junior etsii franchising-yrittäjää tänne Joensuuhun ja sitä todella odotankin, sitä että se yrittäjä löytyy. Laajentaa valikoimamme "karrikoiden" kuvattuna jopa sadalla prosentilla. Ja en tässä tarkoita määrää vaan valikoiman laatua. (Mikäli itsellä ei olisi "MisterKasi" kohtsillään tulosillaan, voisin olla varsin kiinnostunut Jesper Junior-liikkeen yrittäjyydestä.)

Kun jaksaa odottaa alennusmyynteihin, saa kauniita laatuvaatteita jopa halvemmalla kuin markettien massatekstiilit. Esimerkiksi nyt Tanskan nettikauppoja selatessa saa huokailla ihastuksesta sekä kuosien, mallien että hinnan suhteen. Toimituskulut eivät kuitenkaan ole niin suuret Tanskasta tänne Suomeen. Jos kulut ovat vaikka parikymmentä euroa, niin sama menee jo yhdellä kaupunkireissulla bensaan ja parkkimaksuihin, eikä aina edes riitäkkään.



Jostan netistä poimin tälläistä linkkilistaa Tanskalaisiin lastenvaatepuoteihin:

http://www.sejeunger.dk
http://www.houseofkids.dk
http://www.trendybaby.dk
http://www.funkylittlemonkey.dk
http://www.emmamai.dk
http://www.smaahjerter.dk
http://www.prinsessebutikken.dk
http://www.prinsesserogpirater.dk
http://www.babyfryd.dk
http://www.buksetrolden.dk
http://www.butik-bambino.dk
http://www.smartkids.dk
http://www.troldeborn.dk
http://www.onefashion.dk
http://www.kidsinstyle.dk
http://www.filiokus.dk
http://www.mille-mi.dk

Toisaalta, kun haluaisi ostaa kotimaasta. Mutta jos ei ole mistä ostaa. Ja kun ostaa, niin todennäköisesti ostaa saman valmistajan tuotteita kuin Tanskastakin mutta eri valikoimalla. Ei Suomessa valmistettua, ei Suomessa suunniteltua. Se ei hirveästi Suomen kansantaloutta hetkauta. Missä on vika, ettei mukamas Suomessa ole suunnittelijoita, joilta tulisi kauniita ja kivoja vaatteita? (Suoraan sanoen, en ole ollenkaan ihastunut esim. Reiman mallistoon..)

Itse tekemällä
saa tietty kivoja ja saa toteuttaa itseään ja maailmalta poimittuja ideoita. Mutta, siinäkin on mutta. Ne ompelutarvikkeet maksavat maltaita. Itse tekemällä ei todellakaan säästä, ellei löydä tosi tosi edullisia tarvikkeita tai käytä uusiomateriaaleja. Siksi meilläkin tämä minun innostus uusioimiseen; esim. teinien vaatteet, ne on ostettu/tilattu mutta eivät olleetkaan semmoisia kuin olisi haluttu. Pidä kerran, kaksikin ja heitä pois. Ei materiaalit siitä mihinkään kulu. Tälläisistä materiaaleista on kiva muotoilla uutta, testailla kaavoja ja malleja. Silloin ei todellakaan harmita, jos malli/kaavat menevät pilalle.

Laadusta joutuu tinkimään, huomasin. Jos siis täältä ihan massakaupasta ostaa. Ostin viikko sitten Seppälän alesta kympillä Lotalle toppahalarit, kivat ruskeat. Vajaan viikon päällä, varmaan kolmena päivänä ja haarat auki, kuten myös lahkeiden sisäsaumojen ompeleet repsottivat. Ja tyttö ei todellakaan rymyä! Sanoi vain että otti pitkiä askelia ja tuli reikä haaruksiin. Semmoista Seppälää...
Jatkossa luotan edelleen Ticketin (http://www.ticket2heaven.dk) laatuun ulkoasuissa, meillä ne ovat kestäneet ja värit ovat kivoja. Mallit yksinkertaisia ja "sopii sekä tytölle että pojalle". Tämä on tärkeää tälläisessä lapsilaumassa, kun vaatteet todennäköisesti kiertävät lapselta toiselle, mikäli siis kestävät normikäyttöä.



Kuvassa Ticketin Plain Rain -ulkoasuja Titalle ja Lotalle sekä aivan ihanat Min-Pi:n pallokumpparit. Tilattu Ticketiltä ja Sisukkaasta, josta myös kuvat kopsattu.

2 kommenttia:

  1. Kivannäköisiä kuteita olet kyllä löytänyt! Voit uskoa,et miula on ikävä Amerikan ihmemaan vaatvalikoimien ja hintojen perään... Eihän sieltä haalareita tainnut saada, mut harvoin niitä tarvitsikaan. Olen kanssasi samaa mieltä monessa asiassa.

    VastaaPoista
  2. Ihan uusi tuttavuus tämä blogisi! Kivan näköisiä juttuja, tulen taas toistekin!

    Ja oot niin oikeassa, et ompelemalla ei säästä! Jos laatukangas on jo 25€/m niin siitä ei montaa vaatetta saa...jos vertaa hm ja lindex 7-12€/valmisvaate...
    Mutta ompelu on harrastus ja harrastukset maksaa, niin mä ajattelen.

    VastaaPoista