keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Peitetikkikone (Coverstitch)


Eilen se tuli, se peitetikkikone. Nyt yöllä vasta pääsin kokeilemaan. Tuntuupa hyvälle ajella, ei voi muuta sanoa!

Vaikka mukana on ohjekirjanen, jäi ainakin minua sen luettuani paljon kysymyksiä ilmaan. Joten ei kun nettiä selaamaan ja ohjeita etsimään.

Loistava sivusto ihan aluksi on TÄMÄ! SEn katsoisin ihan ensimmäiseksi, niin olen jo pitkällä tutustumassa koneeseeni ;D

Tämä You Tubessa oleva opetusviedeo oli aivan loistava. Ompelun lopetus ja pari langoitusvinkkiä tuossa olivat tosi käteviä.


Videossa kehoitettiin käymään sivuille www.janome.com josta löytyy lisäosia. Kävinkin katsomassa ja online catalogissa olikin hyvät kuvat mm. juuri nauhansitojasta (Tape Binder) jota pyysin myyjääni seuraavaksi tiedustelemaan, tai siis lähinnä sen hintaa.

Tässä joitakin kuvia:
Helmankääntäjäohjain, Nauhankääntäjäohjain


Ompeluneuloista oli liikkeessä puhetta. Myyjän mukaan (myös ohjekirjan) ainoat neulat, joita koneessa voi käyttää ovat Schmetz ELX705, mutta netistä löysin että myös Organ ELX705 ovat sopivia. Esimerkiksi TÄÄLLÄ sanotaan, että Schmetz ELX705 pallokärkineula on kuin ohut Schmetz "SES" pallokärkineula ja että kirjoittaja käyttää molempia (Schmetz ELX705 and Organ SY2922) neuloja, etenkin kun Organin neuloja saa useammassa koossa (#11/75, #12/80, and #14/90) ja useimmiten ovat edullisempia.
Liikkeessä mietimme tuota pallokärkineulan mahdollisuutta, mutta myyjäkään ei osannut sanoa, mutta lupasi tiedustella. En tietenkään halua, että kone jonka ostin juuri trikoiden ja collegekankaiden ompelua varten, tekee pesuissa ja käytössä reijittyvää jälkeä.

TÄÄLLÄ taas annetaan lisää ohjeita neulojen valintaan.
Kehoittaen etsimään hakusanalla Organ ELX705 ja muutama linkki:
www.ctsusa.comista sekä Yahoon palstalta.
Coverstitch (SY2922, ELx705) Flat shank, extra long double groove ball point. Coverstitch needle - $26.00 (SY11 - 11/75, SY12 - 12/80, SY14 - 14/90)
Itse asiassa tämä ylläoleva linkki sisältää runsaan joukon vinkkejä peitetikkikoneen käyttöön, joten SUOSITTELEN lämpimästi.

Täältä löytyi blogi, jossa oli kantin omeluun ohjeita: http://kokalal.blogspot.com/2009/12/att-anvanda-bandkantare-till-janome.html

Mutta nyt hetkeksi taas itse live -koneen pariin enne kuin jatketaan joulusiivousta (mikä onkin niin turhantärkeää ja toisarvoista tällä hetkellä....)

1 kommentti:

  1. Heips, tulin vastavierailulle! Kiitos tästä, täytyy tulla tutustumaan linkkeihin vielä paremmin kunhan oman koneeni saan kotiin asti =)

    VastaaPoista