sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Tyttöhattu ja ohjeita



Toisen neidin pipo piti tekaista pikaisesti ennen virpomaan lähtöä. Eli lopputulos on vähän turhan hätäisen näköinen, mutta kyllä se päähän kelpaa :)

Lapsi itse toivoi kukkaa tai kissaa ja aamulla kun he vielä nukkuivat aloitin hatun osien leikkaamisen. Tyttö heräsi siinä vaiheessa kun silitin tukikangasta kukan kappaleiden taakse ja asettelin pipolle ja ensimmäisenä kuului: "Ihana sinikellonen!"

Mukava kun lapsi tykkää, vaikka itse en aivan tyytyväinen olekaan tähän versioon.

OHJETTA myssyyn
Malli on helppo tehdä ja nopeakin.
Ajattelinkin, että laittaisin hieman ohjetta tähän mukaan, jos joku ei vielä tätä mallia ole tehnyt ja tahtoisi kokeilla.

KAAVAn laitan hieman myöhemmin tänne blogin puolelle, kun saan skannattua ja siirrettyä.

Ensiksi siis valitaan kankaat, tässä tapauksessa päällinen on fleeceä ja vuori trikoota. Kaava asetetaan kankaalle. Vuori leikataan ilman saumavaroja ja päällinen 0,5cm saumavaroilla.

Takasaumat ommellaan yhteen, erikseen sekä päällikappale että vuorikappale.

Kappaleet asetellaan sisäkkäin siten, että oikeat puolet ovat vastakkain. Ommellaan kappaleiden alareunat yhteen.

Tässä pipossa ei ole kiinnitysnyörejä, mutta mikäli tahtoisi ne tehdä vaikka pienempää lasta varten, ne täytyy kiinnittää tässä vaiheessa, kun alareunoja ommellaan yhteen.




Halutessa voi pipon takaosaan ommella noin 5 cm pätkän kuminauhaa viruttaen, jotta pipo pysyy paremmin vauhdissa lapsen päässä.



Ommellaan pipon päällikappaleen (tässä fleece) yläreuna kiinni. Käännetään pipo oikeinpäin, vuorikappaleen yläsauman voi ommella joko kokonaan kankaan oikealta puolelta vaikka saumurilla, tai kuten kuvassa on tehty - aloittaa nurjalta pätkät, kääntää ja kankaan oikealta puolelta loppu kääntöaukko umpeen.



Pipo oikeinpäin käännettynä huolitellaan alareuna ommellen se suoralla ompeleella (minulla oli tikin pituutena 4,5 - eli aika harva tikki) noin 1-1,5 cm reunasta.

Tälläinen se sitten on, valmiina:



Sitten vielä toiselle pikkutytölle hattu fleecestä. Sen jälkeen voi sitten aloittaa keväisemmät myssyprojektit vaikkapa joustofroteesta ja trikoosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti