keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Uusiojuttua: vauvan housuja



Minä olen jotenkin niin ihastunut noihin tähtiin, etenkin semmoisiin "meneviin" malleihin joissa sakarat on vähän vinksallaan. Ja kuten aiemmista postauksista on huomattu, punaiseen, turkoosiin, ruskeaan, raitaan....

Operaation nimi oli siis "vauvalle muutamat pöksyt". Molemmat pöksyt, yläkuvan turkoosit ja alemmat raidalliset mariannepököt ovat siis vanhoista naisten T-paitojen selkäkappaleista tehdyt. Ruskea resori on uutta, raidallinen edelleen sitä joulun jälkeen hankitun kirppispuseron materiaalia.
Kaavana/mallina 62 koon ostopöksyt, muistaakseni Lindeksiltä. Vähän muutin mallia, koskapa ostopökät olivat turhan leveät mielestäni noin pikkuiseen kokoon ja resoreja jatkoin pidemmiksi, jotta käyttöikäkin pitenisi - saahan niitä resoreja käännettyä tarpeen mukaan.



Aplikaatiot toteutin entiseen malliin; ensin liimakangas kangaskappaleelle (tässä tapauksessa joustofroteetilkkuihin), sen päälle vielä kaksipuoleinen ohut liimakangas. Piirretään kuva, leikataan ja silitetään paikalleen. Ompeluna kevyt ja kapea siksak -tikkaus.

Nämä alakuvan ruskeat ovat uudesta materiaalista tehdyt. Myös yksivärisiä pöksyjä tarvitaan ihanien kuviollisten bodyjen pariksi, ja terällisiä meillä on tosi tosi vähän. Niitä pitäisi tehdä lisää. Terällisiin ei ollut kaavaa, joten matkin taas ostotuotetta.



Harsoja pitäisi ostaa, mielellään käytettyinä, mutta mistäpä niitä saa. Kestovaippainfossakin olen huhuillut, mutta ei ole tärpännyt. Joten aluksi näin muutama puklurätti flanelleista, etualan kissaflanelli jotain mummon yöpaitaa kirpparilta, niin unelman pehmeää. Takana uudesta flanellimaisesta kankaasta, toivottavasti pehmenee pesuissa.



Operaatiota täytyy vielä jatkaa, terällisiä lisää ;D Sitten alkoi tehdä mieli joko haalaria tai takkia - pöksyjen sävyihin sopivaa tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti