sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Punaista jälleen, pienenä piristyksenä


(Kuvia klikkaamalla pääset katsomaan hieman isompia versioita)


Taas askartelin kierrätysrytkyjen parissa. Uhrina tällä kertaa miesten beiget välihousut,kankaassa toinen puoli sileää neulosta ja toinen fleesattua.

Ensiksi leikkasin housut tarkoituksena ommella kappaleet ihan vaan yhteen ja kuminauha vyötärölle. Kappaleita leikatessa näytti tosi tylsälle, joten leikkasin pienet renkulat taskujen kohtaan tarkoituksena kantata ne ruskealla. Otin ruskean resorin ja aikoessani leikata näytti jälleen kerran tylsälle. Jotenkin vaan väkisin silmät kääntyivät punavalkeaan raitaresoriin (siihen, jonka leikkelin joskus aiemmin jostain uusiotorin puserosta). Käsi ihan vaan tahtomattani vaihtoi ruskean tuohon punavalkeaan.

Resorit ommeltuani päätin tehdä "oikeat" taskut ja ommella peitetikillä koristetikkaukset tulemaan päällepäin. Okei, ihan hyvälle näyttää. Sitten vielä vyötäröresori niin se on siinä, tuumin.



Raivatessani tilkkuja pois totesin, että jäipäs yllättävän paljon kangasta välihousuista. Mittailin, ja kyllä, siitä saa vielä puseron.

Kappaleita leikatessani päätin, että tähänkin voisi tehdä taskut housujen malliin. Ja laittaa kankaan fleesatun pinnan päälle. Hihoihin laitoin kyllä sitten vaihtelun ja kontrastin vuoksi sileän pinnan.

En tiedä, mitä muut tykkää mutta minusta tuosta tuli ihan veikeän pirteä kotiasu poitsulle. Paljon tekovaiheissa kävi mielessä mitä voisi lisätä: joku aplikaatio rintaan ai hihoihin.... pyllyyn tähti tai joku muu...nyörit vyötäröresoriin...huppu...
Jos sitten toisessa versiossa.

BODY, tämäkin kierrätystekstiiliä:





Tässä on taas joku mummojen aluspaita päässyt tositoimiin. Semmoinen paksu, tiedättehän ne "mummojen-kalsaripuuvillatrikoot". Harmi vain, että olin johonkin aiempaan työhön käyttänyt hihat. Kankaan kuvion lehti on murretun vihreä ja pohja luonnonvalkoinen. Aivan hihatonta en tahtonut tehdä ja mietin mistä hihat. Aiemmin tein bodyn, johon leikkasin isojen tyttöjen joutovaatesäkistä jotain puseroa rintamerkkiin ja resoreihin, muistelen. Tätä puseroa oli takakappale jäljellä. Siispä siitä hieman kaavaa kitistellen sai lyhyet hihat. Koko on reilu, joten kun kevättä kohden mennään, lyhyet passaa vallan mainiosti.

Uutta materiaalia näissä molemmissa ompeluksissa siis ompelulangat ja bodyn neppeinä käytetyt KAM-nepit.
HUOMIOITAVAA on, että käytän uusiovaatteissani ainoastaan erittäin hyväkuntoisia käytettyjä vaateita. Jos kankaasta paistaa päivä läpi, ei siihen kannata tuhlata aikaa vaikka kuinka kaunista olisikin.

3 kommenttia:

  1. Tosi hieno setti! Aivan loistavasti sopii tuo punainen! Kivalta näyttää myös nuo tekemäsi saumat peitetikillä :)
    Miten ompelit tuon bodyn resorit jalanteihin?

    VastaaPoista
  2. Heips ja kiitos vierailusta ;D
    Resorin bodyyn laitoin ihan vain saumurilla ja sitten sauman päälle ompelin peitetikillä. KUN ei vielä ole sitä oikeaoppista nauhankääntäjää tuohon peitetikkikoneeseen.

    VastaaPoista
  3. Hieno setti! Kiitos että olit kommentoinut blogiini niin löysin tänne.

    Juurikin intoa, ideaa ja ispistä kaipaan miten voisi uusiokäyttää vaatteita ym. Ja täältä sinun blogistahan niitä löytyi. HIENOA!

    VastaaPoista