lauantai 19. joulukuuta 2009

Kalsareita ja taas kankaita...



Erkalla ei ole tarpeeksi pöksyjä!
Näin totesin, ja ilmeisesti poika vaan kasvaa edelleen ;D
Pieniä poikien vaatteita saa harva se päivä laitella laatikkoon ja varastoon vintille odottamaan uutta pientä miestä.

Kaupassa ei yksinkertaisesti ole sukkahousuja pienille pojille! Monet ja monet kerrat on etsitty kuin neulaa heinäsuovasta, vaan kyllä pienille prinsessoille löytyisi. Ei vaan pojille. Ei kaikki pienet pojat pidä kalsareita ja mielikuvitus on aika köyhä jos sukkiksissa valittavana on yksivärisiä sinisiä joko vaaleampana tai tummempana. Yöks! Ruskeissakin on melkein aina joku tyttökuva, kukka tai semmoinen....Ja kalsareissa jotain äklöprinttiä, jos pojille aikoo. Tai ihan taviksia, joista saa maksaa itsensä kipeäksi. Ei kiva. Ei tahdo maksaa "tyhjästä".

Pakko sitten alkaa tekemään itse pöksyjä pienelle pojalle. Ja saahan näin käyttöön vanhat, isot kalsarit ja hupparit ja colleget ja poolot ja ja ja ...

Esittelen tässä yllä olevien kalsareiden työprosessia, jos joku tuosta saa vinkin säästää ja kierättää jo hylättyä vaatetta uudelleen.
Yllä olevan kuvan pöksyt on siis tehty näin:



Vanha, vuosia vanha huppari, semmoinen pehmeän pinkihtävä sävyltään - joo, tyttöväri, mutta ruskean kanssa aivan ihana myös pojalle!
Leikataan hihat ja muut osat irti toisistaan ja silitetään pahimmat rutut ja kurtut pois.



Asetellaan kaavat hupparin palasille ja leikataan.
VINKKI: kauhtunut vanha kangas usein on nurjalta puolelta paljon paremman näköinen. Niin tässäkin tapauksessa, eli nurja puoli tuli nyt oikeaksi puoleksi ja yhtään ei huomaa kankaan olevan käytettyä!

Ommellaan pöksyjen lahkeiden sisäsauma (huom. lahkeet ovat tehty yhtenä kappaleena, eli sivusaumaa ei ole ).
Lahkeiden keskellä kuvassa on keskikappale, joka ommellaan takaosasta alkaen sivukappaleisiin.



Leikataan resorit joko käytetystä collegesta tai ihan uudesta pehmeästä, ohkaisesta resorikankaasta. Tässä Eurokankaan ohut trikoinen ja resorinoloinen pakkakangas, jota mielelläni käytän pienten resorina koska on paljon pehmeämpää kuin varsinaisesti resorina myytävät resorit. Lycra kankaassa pitää kuitenkin kankaan jouston pesujenkin jälkeen hyvin.
Resorilla saa vielä säädettyä pöksyjen korkeutta, jos näyttää että esim. kestovaippaa varten tarvittaisiin lisäkorkeutta.

Kaava pöksyihin on omani ja tällä tehdään myös villavaippapöksyjä.
Tästä siis kätevästi toiseen aiheeseen: Villapökät.



Yllä siis kankaita villapökiin. Tänään huomasin, että tuo kruunukangas ei olekaan merinoa, kuten nuo muut siili ja tumman ruskea. Pöllö minä, tottakai osaan lukea että kyseessä on bambujerseytä mutta ajatukseni oli merinovilliksissä niin mielsin sitten tuonkin merinovillainterlockiksi ja otin sitä metrin. Nyt en tiedä mitä siitä tekisin....
Villisprojekti siis edessäpäin, siitä kertoilen sitten kun kerrottavaa on.

Mutta Sampsukasta tuli muutakin. Laura oli pakannut kassiin kankaat ja kotona katselin niitä kameran kanssa. Näistä saa vaikka mitä pienille pojille.


Pari metriä peikko-joustofroteeta, kaveriksi pari metriä ruskeaa bambujoustofroteeta, Huhuu-joustofroteeta, bambucollegea kelta-ruskearaitaisena ja limepallo flanelli on tarkoitettu vaippaimujen kauniiseen kuorrutukseen.
Resoreja otin limeä ja oranssia, niitä voi aina laittaa ruskeaan piristäjiksi.



PeikkoPUL ei ollutkaan niin kivan oranssia kuin oletin, vaan enemmänkin persikkaista. No, tuosta saa 6 taskuvaippaa ja ei se loppujen lopuksi haittaa, vaikka pienoinen pettymys väri olikin. Pistän sisälle punaisen tai ruskean coolmaxin, niin hiukka korjaa värisilmän kirvelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti